postthumb
8
35 min
Pirukad
Lihtne

Hakkliha-peekonipirukas

See pirukas maitseb nagu tõeline klassika, ilma keeruliste komponentide ja üleliigse peenutsemiseta. Kanahakkliha ja suitsupeekon sobivad siia pirukasse imehästi ning teevad sellest pirukast toitva roa. Sobib imehästi serveerimiseks koos värske salatiga!

Koostisosad

Valmistamine

Laota lehttainas kandilise vormi (ca 25x18 cm) põhja ja äärtele (kui pisut tainast üle ääre ulatub, siis pole hullu, selle tõstad hiljem pirukale peale). Seejärel laota põhjale riivitud parmesan. Haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil seni, kuni rasv eraldma hakkab, lisa juurde hakkliha, maitsesta soolaga ning küpseta seni, kuni hakkliha roosakas värvus kaob. Laota praetud segu vormi ning kata pealt riivitud juustuga. Sega hapukoor munadega, lisa segades juurde piim ning maitsesta soolaga. Vala piimasegu vormi. Tõsta üle ulatuvad servad pirukale ning küpseta (pöördõhuga režiimil) 200 kraadi juures 20-25 minutit. Lase jahtuda vähemalt 15 minutit peale ahjus küpsemist. Täielikult jahtununa on see pirukas kõige parem!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun