postthumb
4-le
45 min
Pearoog
Gluteenivaba

Kana-suvikõrvitsahautis

See on roog, mis valmib kõik ühes potis. Kanale lisaks on siia rooga lisatud suvikõrvits ja tatar. Lisaks üks salakomponent maapähklivõi näol, mis roa meeldivalt tummiseks muudab!

Koostisosad

    • 1 sibul
    • pödlasuurune jupp ingverit
    • kimbuke värsket tüümiani (ppeamiselt lehti, ära tugevaid varsi lisa)
    • 0,25 tl kaneeli
    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • 250 g suvikõrvitsat (ära koori, kuid eemalda südamik)
    • soola, pipart
    • 100 g tatart
    • 2,5 dl kanapuljongit
    • 1 purk purustatud tomateid
    • 75 g maapähklivõid
    • 1 tl mett

Valmistamine

Koori ja poolita sibul ning lõika õhukesteks viiludeks. Prae potis (kergelt õliga kaetud pinnal) klaasjaks. Poole pealt lisa kooritud ja peeneks hakitud ingveritükid ja tüümian. Sega läbi ning lisa ka kaneel,  väiksemateks tükkideks lõigatud kanaliha ja jämeda riivipoolega riivitud suvikõrvits. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta kana umbes minutijagu. Seejärel lisa tatar. Vala juurde puljong ja purustatud tomatid ning ase pooleldi kaetud kaane all haududa u 30 minutit. Seejärel lisa segades juurde maapähklivõi ja mesi, lase sel korralikult hautisesse ära segada ning serveeri koheselt.

 

Selleks, et rooga teravamaks muuta võid vabalt lisada koos ingverijuurega ka ühe hakitud tšillikauna. Puljongina on siin retseptis kasutatud isevalmistatud puljongit.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun