postthumb

Erik Orgu: Minu lemmikretseptid

Olen rääkinud, kuidas marineerida ja kuidas küpsetada kana, nüüd on aeg rääkida maitsestamisest ja siis saadki hakata grillima nagu proff!

Kana puhul on mul ainult üks reegel, maitse ei tohi minna  hapuks ega kibedaks, see tähendab seda, et ära liialda neid maitseid tekitavate toidu-/maitseainetega. Teen sulle asja veel lihtsamaks ja annan sulle 4 oma lemmikretsepti!

  1. Mee-sinepi marinaad/kaste. Võid ise valida, kas teed kastme või marineerid, mõlemad variandid on väga head! Sega omavahel mesi, sinep, till, sool, pipar, sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Sega kokku 1 sl mett ja sinepit ning lisa teised komponendid maitse järgi. Sega lisa täiendavalt maitseaineid, põhiline on see, et kooslus Sulle maitseks.
  2. Sidruni-koriandri marinaad/kaste. Selle puhul soovitan valmistatud marinaadi valada peale kuumale linnulihale kohe peale küpsetamist. Sellele kastmele ei sobi kuumutamine! Kastme valmistamiseks haki koriander, riivi sidrunikoor või pigista juurde sidrunimahl.  Lsa oliiviõli, sool ja pipar ning mikserda blenderis ühtlaseks.  Koriandrilehed peavad olema purustatud, et maitsed vallanduks! Jällegi leia selline vahekord, mis sulle kõige rohkem maitseb ja tilk mett teeb asja veel paremaks, kui magus sulle vastukarva pole 😉
  3. Terav ürdikaste/marinaad. See retsept lase käiku siis, kui soovid minna maitseseiklusele. Kastme valmistamiseks haki petersell/koriander(vali üks), riivi küüslauk, haki tšilli, lisa oliiviõli, sool ja pipar ning sega blenderda kaste ühtlaseks. Maitsed peavad korralikult segunema! Jällegi leia selline vahekord, mis sulle kõige rohkem maitseb, aga domineerida võiks tšilli. Kasuta seda kastet koos küpsetatud linnulihaga.
  4. Mahe külmkaste. See retsept on superlihtne: haki petersell, kurk ja roheline sibul ning sega hapukoore, maitsestamata jogurti või skyr´ga. See kaste sobib hästi linnuliharoa kõrvale!

Proovi neid retsepte kindlasti!

Parimatega
Sinu toitumisnõustaja Erik Orgu
Foto: erikorgu.ee