Retseptisoovitusi kevadpühadeks

Saabumas on lihavõtte- ehk kevadpühad, mis paljude jaoks tähistab ühtlasi ka kevade algust. Kevadsoe on ju kohe-kohe ukse ees ja see on kindlasti pärast pikka külma talve väga hea ja oodatud püha. Lihavõttepühadele on omaseks saanud mitmeid traditsioone ja tegevusi, mida koos pere ja tuttavatega teha. Loomulikult on nende pühade ajal toidulaual esindatud kergemad road. Traditsioonide kohaselt peaks laual esindatud olema kindlasti erinevad muna- ja kohupiimatoidud ning kerge linnu- ja küülikuliha.

Panime kokku väikese ülevaate, mida pühadelauale valmistada võiks. Road on valitud eelkõige pühadetraditsioonidest lähtuvad ning on eelkõige sellised, et valmistamisele ei kuluks üleliia aega.

Nagu varasemalt mainisime on kevadpühade ajal põhirõhk  sellistel toorainetel nagu munad, kohupiim ja linnuliha. Seetõttu sobivad eelroaks pühadelauale ahjumuna portobellod, täidetud munad singi ja kapparitega, soolased kohupiimapirukad ning  kohupiimaga kostitatud suitsukanavõileib.

Eelistad sa munarooga, suppi või hoopis ahjukana? Parim valik pearoogadest on siin: küüliku puljong uputatud munaga, munaroog kana ja pestoga, kanasupp peidetud munaga või soolaga küpsetatud kana.

Kevadpühade populaarseim magustoit on kindlasti pasha. Kui selle suur austaja ei ole, siis soovitame meisterdada hoopis teisi kohupiima- või kodujuustu sisaldavaid kooke. Magusa valiku leiad siit: keedetud kohupiimakook, kreemine juustukook kirsikompotiga, valge šokolaadiga kodujuustukook või toorjuustune ja kreemjas virsiku-toorjuustukook.