Kalkunikintsuliha kuskussi ja värske salatiga

Lisaks toitainerikastele koostisosadele kohtuvad selles retseptis veel traditsioonilised toidud. Kui kalkunil on tähtis roll nii ameeriklaste kui ka inglaste toidualaual, siis kuskussi näol on tegu Põhja-Aafrika rahvustoiduga, mis lisandina on hea vaheldus riisile või mõnele teisele teraviljale. Kuna kusskussi on eelnevalt keedetud, siis valmib see imekiirelt.

Kalkun on hea valguallikas, ürdid ja köögiviljad sisaldavad nii vitamiine kui ka antiosküdante ning kuskuss lisab energeetilist väärtust. Nii on tulemuseks tervislik kooslus, kust leiab natuke kõike.

500g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
punast kapsast
lehtsalatit (1 pott)
2 virsikut
100g kuskussi
oliiviõli
võid
3 tl meresoola
pipart
tüümiani
2 tl pune
basiilikut
2 küüslauguküünt

Kuumuta pann. Tükelda küüslauk ja sega see kokku maitseainetega (küüslauguküünt, pune, basiilikut, tüümiani ja meresoola ja pipart). Maitsesta kalkunikintsuliha tükid. Lisa küpsetuspannile või ja seejärel prae lihatükid mõlemalt poolt.

Kuskussi ja salati valmistamine: Pane vesi keema (ca 150ml). Lisa 3-4 spl oliiviõli ja kuskuss (samal ajal lusikaga segades). Kohe peale segamist võta pott tulelt ja lase mõned minutid paisuda. Sega kahvliga läbi. Salati valmistamiseks tükelda ja sega virsikud, lehtsalat ja punane kapsas. Maitsesta. Lisa juurde kuskuss ja serveeri koos kintsulihaga.

Foto: Henri Ruul

Abiks kokkajale
neljale
u 25 min
Söö koheselt peale valmimist.
Gluteenivaba!