Toorjuustuga täidetud kalkunipallid kinoa ja peediga

Inimese üks oluliseks organiks on süda. Organina paneb süda vere liikuma üle kogu keha. Ta ei puhka kunagi, vaid töötab ka siis, kui jalad seinale viskame. Süda hoiab meid elus, seetõttu tuleb südame eest hästi hoolitseda. Suurt rolli mängib selle juures toidulaud. Kusjuures see ei piirdu kaugeltki ainult kasulike antioksüdantide ja kiudainetega. Uuringute kohaselt parandab südametööd ka peedi tarbimine. See tugevdab vereloomet, veresooni ja võib aidata langetadeda kõrget vererõhku, rääkimata mitmetest teistest kasuteguritest. Just kiudaineid, peeti ja teisi kasulikke toitaineid annab see toorjuustuga täidetud kalkunipallide retsept. Proovi järgi.

150g kinoad
450g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
50g toorjuustu
Värsket salatisegu
Keedetud peeti
Fetajuustu
2 küünt küüslauku
Maitsestamiseks:kurkumit, paprikat, meresoola ja pipart
Õli

Keeda kinoa pakendil oleva juhiste järgi (loputa vees, seejärel keeda 15min). Samal ajal valmista hakklihapallid – haki küüslauk, sega juurde kalkuniliha ja maitsesta kurkumi, paprika, meresoola ja pipraga. Vormi kalkunipallid, pannes keskele lusika otsaga toorjuustu. Veereta lihapallid käte vahel valmis ja aseta kuumale pannile. Prae mõned minutid mõlemalt poolt. Serveeri värske salat koos fetajuustu tükkidega, sinna kõrvale kinoa, kalkunipallid ja riivitud keedupeet. Head isu!

Kalkunipallid kino ja peediga valge (s)Foto: Henri Ruul

Abiks kokkajale
neljale
30 minutit
Söö koheselt!
Üks portsjon sisaldab kõigest 375 kcal!