postthumb
5
1.3 h
Pearoog
Gluteenivaba

Piimas küpsetatud ahjukana

Olete Te kunagi proovinud küpsetada kana piimas? Tänu piimale jääb kana lõpptulemusena äärmiselt mahlane ja pehme. Samuti ei pea Te kartma, et liha küpsemisel tooreks jääks, sest tänu terve broileri lahti lõikamisele “liblikaks” valmib kana kindlapeale ära.

 

 

IMG_5454Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • soola, pipart
    • 75 g toasooja võid
    • 1 suure sidruni riivitud koor
    • 3 sl murulauku, hakituna
    • 5 dl piima

Valmistamine

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soola ja pipraga (pista ka pisut naha alla). Sega toasoe või sidrunikoore ja murulauguga ning määri saadud segu kana naha alla ning pisut ka peale. Aseta seejärel kana ahjuvormi (naha pool üleval), vala juurde piim ning küpseta 175 kraadi juure 1 tund ja 30 minutit. Serveeri ahjukana meelepäraste lisanditega.

Enne küpsetamist, lase broileril toatemperatuuril ca 15 minutit seista.

Peale küpsemist lase kanal kümmekond minutit maitseid koguda.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun