4-le
Salatid

15-minuti broilerifilee juustukastmega

Kujutage nüüd ette, et Teil on elu kõige kiirem päev, millele ei tundu väga lõppu tulevat. Kõht hakkab tühjaks minema ning kell seinal näitab juba hilist lõunasöögi tundi. Tahaks miskit valmistada, kuid mõte peas ei luba lihtsalt oma tegemisi pooleli jätta. Mõtlen, et lõpetan selle ühe tegemise ära ning siis asun söögitegemise kallale. Kuid siis, kui olen lõpetanud, mõtlen,et alustan veel teisegi tööga – saab siis rutemini asjaajamistega ühele poole. Jah, teengi veel veidi ning alles siis hakkan toiduvalmistamisega pihta….kulub aeg ja kell hakkab näitama juba hilist õhtusöögi tundi. Lõpuks võtan end käsile ning valmistan ulmekiirusel miskit lihtsat ja imehead. Lihtne valmistusviis ja veidi tavatu valmistusviis õnnestusid kiires päevaplaanis. ideaalselt. Soovitan.

Valmistamine

Lase vesi keema, maitsesta see soolaga. Lisa keevale veele broilerifileed ning keeda neid 5 minutit. Seejärel tõsta pliidilt ning lase koos veega kaane alla 10 minutit seista. Sel ajal valmista kaste.

Kastme valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa sulatatud juust ning kuumuta keskmisel kuumusel, ise aeg-ajalt segades, kuni juust on sulanud, maitsesta soolaga.

Lõika filee viiludeks ning vala peale juustukaste. Raputa peale veidi jahvatatud pipart. Serveeri koos riisi ja rohelise salatiga.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 1,5 l vett
    • 2 tl soola
    • pipart
  • Kaste
    • 2 dl kohvikoort
    • 100 g sulatatud Merevaigu juustu (röstitud kanaga)