postthumb
3
30 min

3 lihtsat retsepti värsketest köögiviljadest grillitud linnuliha juurde

Esimesed korralikud aiasaadused on valmimas ja turud värskest kraamist lookas. Selle puhul tahamegi teiega jagada kolme lihtsat lisandiretsepti, mis sobivad imehästi grillitud linnuliha juurde.
30 minutit aktiivset kokkamist ja toidulaud ongi tervisliku ning maitsva toiduga kaetud.

 

rannamõisa värsked kartulid

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema, keeda kuni kartulid piisavalt pehmed.
Kui kartulid pehmed kurna vesi ja kalla kartulid uuesti potti, lisa või, soola, pipar ja till ning sega potis kiirelt läbi. Serveeri.
Salati jaoks tõmba juurviljakoorijaga kurgist pikuti õhukesed viilud ja aseta taldrikule, maitsesta soolaga.
Kastme jaoks sega omavahel sidrunimahl,oliiviõli ja maitsesta soola pipraga.
Kurgisalatile nirista väheke sidruni-oliiviõlikastet peale, kindlasti ära sellega liialda, sest kaste on hapukas ja võib varjata kurgi hea värske maitse ära.
Kastet saad kasutada ka teiste värskete salatite juures.

Sobib hästi grillitud linnuliha juurde.

Koostisosad

  • Kartulid
    • 400 g värskeid kartuleid
    • meresoola
    • pipart
    • 1 sl võid
    • 3 oksa värsket tilli
  • Värske kurgisalat
    • 4 lühikest värsket kurki
    • meresoola
  • Sidruni-oliiviõlikaste
    • 1 sidruni mahl
    • meresool/pipar
    • 7 sl oliiviõli