Grilltoidud

Aedtilli-sidrunimarinaad kalkuni rinnafileele

See marinaad on üks minu lemmikutest. Äratuntav aedtillimaitse sobib ideaalselt linnuliha marinaadiks. Minule meenutab värske maitseroheline till koheselt päikesepaistelisi suvepäevi minu suvekodus, kus peenralt noppisid kimbutäie tilli, haarasid kasvuhoonest kergelt punakaks minevaid tomateid ning maiustasid neid salatiks segatuna koos näpuotsatäie soola ja pipraga. Milline värskus ja tugevad maitsed – just täpselt nagu seda on ka lõpptulemusel selle liha maitses.

Valmistamine

Pane oliiviõli, sidrunist pressitud mahl, viilutatud sibulad, hakitud till, suhkur ja pipar kilekotti või kaanega karpi. Lõika liha ca 1,5cm paksusteks viiludeks ning peida tilli-sibulasegu vahele. Kata karp kaanega ning aseta külma vähemalt 3 tunniks (kõige parem lase seista üleöö) marineerima. Vahetult enne küpsetamist hõõru lihasid kergelt soolaga. Seejärel grilli või küpseta ahjus 225 kraadi juures 5-7 minutit.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa Jahutatud kalkunirinnafileed või –kintsuliha
    • 4 sl oliiviõli
    • 1 sidrunist pressitud mahla
    • 2 sibulat
    • kimbutäis värsket tilli
    • 2 tl suhkrut
    • värskelt jahvatatud pipart
    • soola