3
15 min
Grilltoidud
Laktoosivaba
Aedtilli-sidrunimarinaad linnulihale
Värske till ja sidrun sobivad ideaalselt linnuliha marinaadiks. Nii kasutagi marineerimisel kana- või kalkuniliha. Linnuliha omandab maitseid kiiresti ning seetõttu on marineerimisaeg oluliselt lühem!
Valmistamine
Pane oliiviõli, sidrunist pressitud mahl, viilutatud sibulad, hakitud till, suhkur ja pipar kilekotti või kaanega karpi. Lõika liha tükkideks ning pista marinaadi. Pane külmkappi maitsestuma vähemalt 3 tunniks (kõige parem lase seista üleöö). Vahetult enne küpsetamist maitsesta liha lihasid kergelt soolaga ning seejärel küpseta grillil valmis!
Vaata linnulihablogist ka grillimisnippe!
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed või –kintsuliha
- 4 sl oliiviõli
- 1 sidrunist pressitud mahla
- 2 sibulat
- kimbutäis värsket tilli
- 2 tl suhkrut
- 0,25 tl värskelt jahvatatud pipart
- soola