postthumb
5
1 h
Pearoog
Gluteenivaba

Ahjukana sinepi-köömnepastaga

Ahjukana on alati lõuna- või õhtusöögiks väga mugav valik. Mugav sellepärast, et roog valmib peaaegu, et iseenesest ning maitsev lõpptulemus on garanteeritud! Selleks aga, et kana korralikult ära küpseks on kõige lihtsam lõigata see selja pealt lahti nö “liblikaks”. Nii pääseb ahjusoojus kanalihale paremini ligi ning võid kindel olla, et lõpptulemusena on kana korralikult läbiküpsenud.

Valmistamine

Lõika broileril selgroog mõlemalt poolt kana küljest lahti. Suru seejärel broiler laiali ning vajuta kergelt lamedaks. Maitsesta kana korralikult mõlemalt poolt soolaga (pista ka pisut naha alla). Jahvata köömned ja pipraterad kohviveskis (või uhmriga) peeneks jahuks. Sega kausis kokku jahvatatud maitseained, mesi, pesto ja sinep. Määri saadud seguga mõelmalt poolt kana kokku (pista ka naha alla). Seejärel lase maitsestuda ca 3 tundi.

Lõika kartulid väiksemateks tükkideks ning keeda need vahepeal soolaga maitsestatud vees kergelt pehmeks. Aseta maitsestunud kana ahjuvormi, lisa kartulid. Laota kartulite ja kana peale võitükid ning tüümian. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud broiler
    • soola
    • 2 tl köömneid
    • 10 pipratera
    • 2 (kuhjaga) tl mett
    • 2 (kuhjaga) tl pestot
    • 2 sl mahedat sinepit
    • kartuleid
    • 50 g võid
    • väike peotäis tüümiani