6-8
30 min
Pastaroad

Ahjupasta “Pasta Bolognese”

Pasta Bolognese retsept, kuid mis saab salmis hoopis ahjus küpsedes. Ahjupasta valmistamine on äärmiselt lihtne. Kui tavalise pasta valmistamine nõuab täpsust aja arvestamises, et lõpptulemusena pastaroog kuiv ei jää, siis selle roa puhul seda muret ei ole.

Valmistamine

Keeda soolaga maitsestatud keevas vees pasta valmis. Seejärel nõruta lohakalt.
Pasta valmimise ajal tee valmis kaste. Haki sibul kuumuta pannil minutijagu, lisa hakkliha ning prae kuni roosaka värvuse kadumiseni, vahepeal maitsesta ka soola-pipraga. Seejärel lisa pannil tomatipasta ning lisa sekka ka tüümian ja ketšup. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit ning maitsesta kastet soola, pipra ja suhkruga.
Aseta keedetud pasta ahjuvormi, lisa kaste ning sega läbi. Seejärel vala juurde koor, raputa peale riivitud juust ning puista üle mozzarellaga. Küpseta ahjus 180  kraadi juures 15-20 min. Küpsemise lõpu poole võid kasutada grillrežiimi, et juust ilusti mullitama hakkaks. Serveeri!

Koostisosad

    • 400 g meelepärast pastat
    • soola
    • 1 sibul
    • 350 g Rannamõisa broileihakkliha kintsulihast
    • 350 g tomatipastat
    • 2-3 sl hakitud tüümiani või peterselli
    • 2 sl ketšupit
    • 50 g vahukoort
    • 150 g riivitud juustu
    • 125 g mozzarellat
    • soola, pipart, suhkrut