postthumb
4
1 h 25 min
Pearoog
Maitsev

Ahjus küpsetatud küülik

Ahjus küpsetatud terve küülik sobib ideaalselt peolauale. Tänu madalale küpsetamistemperatuurile võid olla kindel, et lõpptulemus jääb eriti mahlane. Retsept: Heimar Kuuskler

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küülikut
    • 120 g võid 82%
    • 200 g sibulat (mugul)
    • 120g porgandit (või miniporgand)
    • 20g küüslauku
    • 100g suhkruhernest
    • 1pdl Prantsuse õunasiidrit
    • 300ml õunamahla (kodune)
    • 2 loorberilehte (värske)
    • 10 musta terapipart
    • 1 tk kaneelikoort
    • Maldon sool maitse järgi

Valmistamine

Maitsesta küülik soola ja pipraga ning lase seista 20 min. Seejärel soojenda paksupõhjaga pott, lisa või, tükeldatud sibul, porgand, küüslauk ja kuumuta veidi. Lisa köögiviljadele küülik ning aseta potti loorberilehed, kaneelikoor ning vala küülik üle siidri ja õunamahlaga. Pane potile kaas peale ning küpseta 130-kraadises ahjus üks tund. Hiljem võid potilt kaane maha võtta ja lülita ahi grill-režiimile, et küülik läheks pealt pruuniks. Serveeri koos blanšeeritud suhkruherneste ja miniporganditega. Kõrvale võid juua head kuiva.

Prantsuse õunasiidrit ning krõbe baguette aitab hiljem taldriku puhastamisel kaasa.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun