postthumb
4-le

Ahjus röstitud muskaatkõrvitsa-paprika supp lepasuitsu broilerinnalihaga

Lisaks magusale muskaatkõrvitsale ja paprikale annab olulise maitsenüansi ka küüslauk, mis on koos peaosalistega ahjus kuldseks röstitud. Mahlane broileririnnaliha lisab mõnusalt suitsust maitset. Kreemjama ja rammusama tulemuse saamiseks võib supile lisada ka veidi toorjuustu, hapukoort või vahukoort.  Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

 

 

 

Valmistamine

Koori kõrvits ja tükelda, eemalda paprikal sisu ja tükelda. Koori küüslauguküüned. Tõsta köögiviljad ahjuplaadile, nirista peale õli ning raputa peale sool ja pipar. Rösti ahjus 225 kraadi juures 20 minutit. Tõsta köögiviljad potti ning püreesta. Lisa ca 150 ml keeva vett ja sega. Vajadusel lisa soola-pipart.  Kreemjama tulemuse saamiseks võib natuke lisada ka toorjuustu, hapukoort või vahukoort. Serveeri suppi koos viilutatud broileririnna lihaga.

Foto: Andra Kalda

Koostisosad

    • 400 g muskaatkõrvitsat
    • 170 g valget paprika
    • 4 suurt küüslauguküünt
    • oliivõli
    • soola, pipart
    • 150 ml keeva vet
    • 150 g Rannamõisa Lepasuitsu broileririnnaliha dekooriga