postthumb
2-le

Ahjus röstitud pardikoivad valge veini ja ananassiga

Siinkohal jätkan oma kiidulaulu – ma jumaldan pardiliha. Kui aasta aega tagasi polnud mul pardiliha headusest, rääkimata selle valmistamisest aimugi, siis praeguseks olen katsetanud erinevaid retsepte, mis teeksid täiuslikust pardilihast täiuslikkuse. Järgemööda hakkan lisama pardiliharetsepte, mis mulle maitsevad kõige-kõige – osad klassikalised, osad väikese kiiksuga. Järgnevalt üks retsept, mis mind võlub oma lihtsusega (tegelikult pardiliha reteptid ongi kõik lihtsad) ja maitsva lõpptulemusega, kus veidike magusat, veidike veini aroome.

Valmistamine

Kuivata pardikoivad majapidamispaberiga. Tee noaga nahale ruudustik (jälgi, et liha ei kahjusta). Hõõru koivad kokku soola ja pipraga. Aseta koivad naha pool all ahjuvormi. Laota nende ümber viiludeks lõigatud sibulad, ananassitükid ja loorberilehed. Kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Võta ahjust, lisa vein ning küpseta veel 20 minutit. Serveeri kartulilaastudega. Kastmeks on ideaalne vormi tekkinud kaste.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 Rannamõisa Jahutatud pardikoiba
    • 1-2 sibulat
    • 1 väike ananassikonserv
    • soola, pipart
    • 2 loorberilehte
    • 2,5 dl valget veini