postthumb

Ahjusoe pirukas juustu, kana ja lillkapsaga

Mäletan väga hästi, kuidas umbes kaks nädalat tagasi kirjutasin kui oivalised ilusad ja soojad ilmad on õues. Hing ihkas randa ning toidueelistustest olid esiplaanis salatid, külmsupid ja jäiselt jahedad jäätised.  Praegu hakkab rand juba vaikselt tüdimuse märke ilmutama ning mererannast liigun suurema kaarega mööda. Eile siiski eksisin korraks Pärnu promenaadile jalutama, kus pühapäevase vaba päeva kohta oli päikesekummardajaid üllatavalt vähe. Ka grill-lõhnad on aedadesse tagasi ilmunud ning isegi eelistan pigem toekamaid toite, kui paarinädalataguseid kergemenüüd. Siit ka minu soovitus selleks nädalaks – juustupirukas lillkapsa ja kanatäidisega. Minu lemmikmuretaignal küpsetis maitseb nii hää

 

Valmistamine

Sega jahu ja sool, näpi hulka või. Lisa vesi ning sega kõik ühtlaseks tainapalliks. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred tainaga ning seejärel aseta külmkappi täidise valmistamise ajaks.

Lõika broilerifilee väiksemateks tükkideks ning prae pannil küpseks, vahepeal soola ja pipraga maitsestades. Tõsta pann tulelt ning  sega juurde peeneks hakitud spinat. Keeda lillkapsasõisikuid soolaga maitsestatud vees mõni minut, kuni need on kergelt krõmpsuvad ehk al dente (ära mingil juhul lillkapsast üle keeda!).

Aseta praetud kanatükid ning lillkapsaõisikud pirukapõhjale, murenda peale sinihallitusjuust. Lõika valgehallitusjuust õhukesteks viiludeks ning aseta pirukale kõige peale. Sega katte ained omavahel ning vala pirukale. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 35-40 minutit.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Põhi
    • 4 dl jahu
    • 0,5 tl soola
    • 175 g võid
    • 2-3 sl külma vett
  • Täidis
    • 200 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 75 g spinatit (värsket või külmutatud)
    • 225 g lillkapsaõisikuid
    • 75 g sinihallitusjuustu
    • 75 g valgehallitusjuustu (nt Brie)
    • soola, pipart
  • Kate
    • 2 muna
    • 1,5 dl piima
    • 0,75 tl soola