postthumb
4-6
25-30 min
Pirukad

Kana-kukeseenepirukas 

Sügise hõnguga krõbedal põhjal kana-seenepirukat on hea vahelduseks kukeseentele küpsetada ka kuuseriisikate või puravikega. Pirukas on maitsev nii soojalt kui ka järgmisel päeval külmkapikülmana.

M.Siimpoeg_pirukas

Valmistamine

Sega omavahel jahu, linaseemned ja sool. Lisa hulka võitükid ja külm vesi. Sega kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja hoia 30 minutit külmkapis.

Samal ajal haki sibul, küüslauk ja kanafilee pisemateks tükkideks. Haki vajadusel ka kukeseened väiksemaks. Prae väheses õlis kanatükid koos sibula ja küüslauguga pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka seened ja prae veel mõni minut.

Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse. Äärista tainas fooliumiga ja eelküpseta põhja 180 kraadises ahjus 7-8 minutit. Eemalda foolium. Tõsta pirukapõhjale kana-seenesegu. Vahusta sulatatud juustu hulka munad ja koor, maitsesta segu soola ja pipraga.Vala juustu-munasegu pirukatäidisele katteks. Puista peale riivjuust. Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase vähemalt 15 minutit jahtuda ja serveeri.

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg

Koostisosad

  • Põhi
    • 225 g spelta täistera nisujahu
    • 20 g linaseemneid
    • 0,5 tl soola
    • 110 g võid
    • 3 spl külma vett
  • Täidis
    • 300 g värskeid kukeseeni
    • 500 g kanafileed
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 200 g Merevaik sulatatud juustu (kukeseentega)
    • 200 ml kohvikoort
    • 75 g riivitud juustu
    • 4 muna
    • pipart
    • soola
  • Serveerimiseks
    • värsket tilli või muid ürte