postthumb
25-30 min

Augusti külalisblogija Merilin Siimpoeg: metsaannid pirukasse

Sel kuul on meil külas blogi Koogikontor autor Merilin Siimpoeg. Sügise hakul on metsad ja aiad kõiksugu marju, seeni jms täis. Ei tasu ära unustada, et need sobivad imehästi kokkamiseks. Palusimegi Merilini meie lugejatele ühe maitsva pirukaretsepti välja pakkuda ja veidi enda tegemistest jutustada:

Kõik toiduga seonduv on mind huvitanud juba väga väiksest peale, sest mäletan veel nii hästi, kuidas vanaemaga koos kaneelirulle valmistasime ja maal kasvuhoonest küpseid tomateid noppisime. Armastus toidu vastu suunas mind peale keskkooli ka kondiitriks õppima.

Toit inspireerib mind ja see on minu jaoks parim viis, kuidas oma seesmist loovust vabaks lasta. Eriline kirg on mul toidufotograafia ja -stiliseerimise vastu, mis on niivõrd huvitav ja palju naudingut pakkuv tegevus.Igapäevaselt loon uusi retsepte nii teistele toiduga seotud ettevõtetele ja ajakirjadele kui ka oma toidublogi varasahvrisse. Iga retsepti juurde kuulub alati ka mõni foto sellest toidust, mis retsepti tulemusena valmib. Pigem kalduvad retseptid olema magusad koogid-pirukad, kuid sinna hulka eksib ka soolast. Hiljuti olen avastanud enda jaoks ka isuäratavate smuutide pildistamise, mis on lausa sõltuvust tekitav.

Samuti korraldan nii avalikke kui ka privaatseid kokkamise töötubasid. Töötoad on hea võimalus oma kolleegidega argirutiinist välja tulla ja üheskoos midagi hoopis muud proovida. Populaarseimad on seni olnud makroonide ja ekleeride valmistamise töötoad.Kui aega on, valmistan eritellimusena ka kooke ja torte. Enamasti tellitakse neid minult pulmade või sünnipäevade tähistamiseks.

Minu toidupiltide ja muude tegevustega saad kursis olla Instagramis- @koogikontor või minu isikliku konto kaudu @merilinsiimpoeg. Lisaks tasub mõnusaid retsepte ja pilte uudistada minu toidublogist www.koogikontor.ee. Uute blogipostituste ja töötubadega seotud infoga saad aga kursis olla Koogikontori Facebooki lehte jälgides. 

M.Siimpoeg_pirukas

 

Kana-kukeseenepirukas 

Sügise hõnguga krõbedal põhjal kana-seenepirukat meeldib mulle vahelduseks kukeseentele küpsetada ka kuuseriisikate või puravikega. Pirukas mekib hea nii soojalt kui ka järgmisel päeval külmkapikülmana.

 

 

 

M.Siimpoeg_pirukas2

Valmistamine

Tee nii:

Sega omavahel jahu, linaseemned ja sool. Lisa hulka võitükid ja külm vesi. Sega kiirelt ühtlaseks tainapalliks ja hoia 30 minutit külmkapis.

Samal ajal haki sibul, küüslauk ja kanafilee pisemateks tükkideks. Haki vajadusel ka kukeseened väiksemaks. Prae väheses õlis kanatükid koos sibula ja küüslauguga pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa ka seened ja prae veel mõni minut.

Suru tainas 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse. Äärista tainas fooliumiga ja eelküpseta põhja 180 kraadises ahjus 7-8 minutit. Eemalda foolium. Tõsta pirukapõhjale kana-seenesegu. Vahusta sulatatud juustu hulka munad ja koor, maitsesta segu soola ja pipraga.Vala juustu-munasegu pirukatäidisele katteks. Puista peale riivjuust. Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus 25-30 minutit. Lase vähemalt 15 minutit jahtuda ja serveeri.

Koostisosad

  • Põhi
    • 225 g spelta täistera nisujahu
    • 20 g linaseemneid
    • 0,5 tl soola
    • 110 g võid
    • 3 spl külma vett
  • Täidis
    • 300 g värskeid kukeseeni
    • 500 g kanafileed
    • 1 sibul
    • 2 küüslauguküünt
    • 200 g Merevaik sulatatud juustu (kukeseentega)
    • 200 ml kohvikoort
    • 75 g riivitud juustu
    • 4 muna
    • pipart
    • soola
  • Serveerimiseks
    • värsket tilli või muid ürte