Avokaado-toorjuustuvahuga suupisteleivad kalkunifileega

Toorsuitsu kalkunifilee on tõeliselt tänuväärne tooraine algavaks pühade hooajaks ning annab hulganiselt erinevaid kasutusvõimalusi. Kalkunifilee on meeldivalt kerge suitsuse maitsega, mis muudab ta ideaalseks komponendiks nii salatitesse, määrdekreemidesse, vahtudesse kui ka niisama vahepalaks hammustamiseks.

Valmistamine

Avokaado ja toorjuust moodustavad koos kreemja ja väga maheda maitsega siidise vahu. Kui seda pritsimiskoti või tordipritsi abil suupisteleibadele pritsida ja siis üks mõnus õhuke kalkunifilee viil peale asetada, on kõik eeldused lihtsaks ja väga maitsvaks suupisteks loodud. Aluseks sobib hästi pikast saiast/terasaiast lõigatud õhukesed viilud, mis on ahjus kergelt õliga krõbedaks röstitud. Tavaline rösterist läbi käinud röstsaiakolmnurk sobib ka hästi, siis võiks õli või võiga saia veidi rikkalikumaks viimistleda.

Tükelda avokaado ning sega toorjuustuga. Võid kasutada ka köögikombaini või purustajat. Tulemuseks peaks olema kreemjas ühtlane mass. Maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga.

Pritsi pristkoti abil avokaado-toorjuustu vaht saiale, aseta igale suupistele õhuke rullikeeratud kalkunifilee. Piserda peale veidi oliiviõli ning värskelt jahvatatud pipart.


Foto: Tuuli Mathisen

Koostisosad

    • 1 suurem küps avokaado
    • 150 gr toorjuustu
    • sidrunimahla
    • soola
    • värkselt jahvatatud pipart
    • Rannamõisa toorsuitsu kalkunirinnafileest lõigatud õhukesi viile
  • maitserohelist
    • tilli, peterselli, tüümiani
    • pikka saia/terasaia või röstsaia
    • oliiviõli