Azelila ehk munasalat gruusia moodi

Vahel tuleb talumatu isu süüa kõige tavalisemat keedumuna võileiba killukee majoneesiga, vahel aga liigub mõte võileiva koosluseni: kodujuust-muna. Mõnikord tahaks aga veel midagi erilisemat. Kust täpselt sel hetkel on igati mõtekas ette võtta Azelila retsept, veidike tavapärasust ning terake tavapäratut. Ja kui mängus on juba Rannamõisa toode ‘Maiuspala’ , siis on patt lõpptulemuses kahelda. Soovitaks serveerida pita saiaga.

 

Valmistamine

Aseta kaussi kooritd munad ja toasoe või ning tambi kahvliga segamini. Sega juurde kreekpähklid, adžika, hakitud petersell ning maitse järgi soola.

Lõika puri sai/kuklid pooleks ning rösti mõlemalt poolt kergelt pannil krõbedaks. Aseta peale paras kogus munasalatit ning viiludeks lõigatud  'Maiuspala' viilud. Kaunista granaatõunaseemnetega.

Retsepti inspiratsiooniks gruusia köögi Azelila traditsiooniline retsept.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 4 keedetud muna
    • 50 g toasooja võid
    • 25 g kreeka pähkleid, hakituna
    • 2 sl adžikat
    • värsket peterselli
    • soola
    • 2 kuklit
    • 100 g Rannamõisa Marineeritud Lepasuitsu broilerikintsuliha 'Maiuspala'
    • granaatõuna seemneid (kaunistuseks)