Baklažaanihautis kreekapähklitega

Oktoober tuleb karge sügisega. Hing ihkab tummisemaid maitseid ning soojendavaid sööke Just seetõttu on terve oktoobrikuu Rannamõisa blogis Gruusia köögi kuu. Rahvusköök, mida iseloomustab vürtside rohkus ja maitsete mitmekesisus.  Esmaseks retseptiks baklažaanihautis kreekapähklite ka kalkuni hakklihaga. – nii soojendav mahlane ning pähklite mõjuvõimuga.

 

 

Valmistamine

Lõika baklaažanid õhukesteks (ca 1 cm) viiludeks. Uhmerda koriandrieemned peeneks. Prae kalkuni hakkliha kergelt õliga piserdatud pannil kuni roosaka värvuse kadumiseni, maitsesta soolaga, sega sisse uhmerdatud koriandriseemned.

Lao ahjuvormi pooled baklažaaniviilud, raputa peale soola. Aseta peale hakkliha ning puista peale pähklid. Lao peale järelejäänud baklažaaniviilud ning raputa peale kergelt soola. Sega omavahel rõõskkoor, tomatipasta ja muna ning vala vormi. Küpseta pöördõhuga ahjus 200 kraadi juures ca 35 minutit


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 800 g baklažaane
    • 0,5 tl koriandriseemneid
    • 450 g Rannamõisa hakitud kalkuni kintsuliha
    • 50 g kreeka pähkleid, hakituna
    • 1 dl rõõska koort (10%)
    • 4 dl tomatipastat
    • 1 muna
    • soola