1tk
45 min

Barbecue-kanapitsa

Mis saab olla veel parem, kui lisaks heale maitsele on pitsa ka tervislik? Just seda pakub barbecue-kanapitsa, kus traditsiooniline nisujahu põhi on asendatud toitainerikkama porgandi-täisterapõhjaga. Retseptist valmib üks 25cm pizza ning selle valmistamiseks kulub 35-40 min.

NB! Pitsade puhul on üldiselt kate toidu tervislikum osa, kuid sageli kasutatakse tomatikastmeid, mis sisaldavad palju lisatud suhkrut. Soovitav on poes tomatikastmete etikettidega tutvuda. Sama kehtib ka valmis tehtud barbecue-kastmete kohta. Nii leiad endale sobiva.

 

Foto: Henri Ruul

 

Valmistamine

Põhja valmistamine: Kuumuta ahi 180 kraadini. Riivi porgand ning lisa kaussi lisaks porgandile täisterajahu, chia seemned,  küpsetuspulber. Sega ning lisa juurde kaks muna, sega uuesti. Maitsesta meresoolaga.

Vormi küpsetuspaberile ketas ja jäta põhi 20 minutiks ahju küpsema. Samal ajal valmista ette täidise materjal.

Tükelda sibul ja paprika. Kui broilerifilee ei ole eelnevalt valmis (näiteks eelmisest toidukorrast järele jäänud), siis on sul piisavalt aega see valmis küpsetada ja ribadeks tükeldada. Tomatikastme valmistamiseks võib kasutada püreestatud mahetomateid, millele juurde lisada paar supilusikat barbecue-kastet.

Kui põhi on valmis, aseta peale kate ja küpseta ahjus senikaua, kuni juust on sulanud.

Toitainesisaldus (1 pitsa): Energia: 771 kcal, Rasvad: 35 g;
Süsivesikud:54 g; Valgud:60 g

Koostisosad

  • Põhi
    • 1 porgand
    • 40 g täisterajahu
    • 15 g chia seemned (1 spl)
    • 2 muna
    • ¼ tl küpsetuspulbrit
    • meresoola
  • Täidis
    • 100 g Rannamõisa broilerifileed
    • 150 g tomatipüreed ja barbecue-kastme segu
    • 1 punane sibul
    • 1 paprika
    • Gouda juustu
    • Rukolat