Pearoog

Broileri tiivaraguu aedherneste ja kukeseentega

Kukeseenehooajal tuleb kindlasti valmistada miskit head ja lihtsat. Tavapärase kukeseenekastme asemel võib oma pere üllatada hoopis ühe maitsva raguuga. See mõnus suvine retsept pärineb Ants Uustalult.

 

 

 

 

Valmistamine

Maitsesta tiiva õlaosad ja pruunista pannil. Puhasta ja tükelda sibul ja küüslauk, prae teisel pannil kergelt klaasjaks ja pane juurde kukeseened. Prae kukeseeni koos võiga. Vala peale kanapuljong ja lase keema.

Seejärel koori ja tükelda porgandid ja pane puljongisse. Hiljem lisa broileritiivaosad ning keeda tasasel tulel kuni mõlemad on pehmed. Vala sisse koor ja kõige lõpuks aedherned, ilma kaunadeta. Vajadusel maitsesta.

Serveeri rohelise salati või mõne muu suvise aiasaadusega.

Foto: Ants Uustalu

Koostisosad

    • 1 pk Rannamõisa jahutatud broileritiiva õlaosa
    • 1 väike sibul
    • 3 tk küüsaluguküünt
    • 100g väikseid kukeseeni
    • 200 ml kanapuljongit
    • 2 tk porgandit
    • 75ml köögikoort
    • 200g aedherne kauni
    • rapsiõli
    • taluvõi