postthumb

Broilerifilee 15minuti küüslaugumarinaadis

Tegelikkuses oli mul plaanis siia postitada üks sootuks teine nädalaretsept. Eile aga mõtlesin ning leidsin, et enamus hetkel väga söögitegemisele aega ei kuluta. See mõte on puhtalt tingitud eile Pärnu rannas olnud rahvahulgast. Soojemast soojem merevesi eriti pliidi ääres olemise tungi vist ei tekita.

Mina naudin hetkel puhkuserõõme ning paar päeva tagasi haudusin ka plaani Pärnust ära sõita, kuid hetkeolukord seda kohe kindlasti ei näita. Pärnus on suvi ning tänavad on suvitajaid varahommikust hilisõhtuni täis. Lisaks kohvikute väliterrassidel einestavd inimesed, kel ei tundu sugugi kiire olevat. Õhtuti tänavatel kõndides on tunda aedadest tulevat grill-lõhna. Ja just neile grillijatele soovitaksingi ma imekiiresti valmivat marinaadi, mille lõpptulemus on veidike klassikaline ja tiba omamoodi ehk justkui poe marinaad heas mõttes, nagu minu kaassööja kommenteeris.

Valmistamine

Suru küuslauguküüned läbi pressi. Sega kõik marinaadi ained omavahel, maitsesta veidikese meresoolaga ning aseta broilerifileed 15 minutiks marinaadi. Raputa kaussi, et kõik broilerifileed oleksid ilusti seguga kaetud. Seejärel aseta grillile, raputades peale veidi meresoola. Küpseta umbes 15 minutit (oleneb filee suurusest), vahepeal liha 5-6korda marinaadiga pintseldades.

Seda liha olen valmistanud grillil nii, et küpsetamise ajal broilerifileed mitu korda ümber keeranud. Nii jääb lõpptulmus kõige mahlasem.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 450 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
  • Marinaad
    • 2 suuremat küüslauguküünt
    • 3 sl oliiviõli
    • 2 sl austrikastet
    • meresoola