postthumb
2
40 min

Broilerifileeburger avokaado, grillitud kõrvitsaseemnetega ja nacho-kastmega

Tegemist on tõelise gurmeeburgeriga ning valminud koostöös tänavagurmeed pakkuva burgerirestoraniga Uulits (Kadaka tee 135A). Retsepti autoriteks Uulitsa peakokad Artur Parm ja Mario Pärn.

Valmistamine

Broilerifilee lõika parajateks tükkideks ning pane see oliiviõli, küüslaugu, soola, pipra ja apelsinipipra marinaadi. Aseta paariks tunniks külmkappi. Peale grillimist lõigata parajateks tükkideks. Valmistada nacho-kaste. Haki paprika väikesteks tükkideks ning prae veisehakklihaga. Lisa potti mais, punased oad, eelnevalt praetud paprika-hakklihasegu ning purustatud tomatid. Keeda kaane all 20-30 minutit ning lisa peeneks hakitud tšillikaunad. Maitsesta soola-pipraga.

Majoneesi valmistamiseks pane muna, küüslauguküüs, sinep ning maitseained köögikombaini. Mikserda 20 sekundit. Lisa toiduõli samal ajal mikserdades. Mida rohkem õli lisad, seda paksemaks majonees läheb.

Kui broiler on grillitud, pane sobiv tükk eelnevalt grillitud burgeri saia peale, mis on määritud nt majoneesiga. Siis lisa soe nacho-kaste, viilutatud avokaado, mida maitsesta soola-pipraga. Selle peale lisa viilutatud tomat ja punane sibul. Lõpuks teine soe burgerisai.

Burgeri saia soojenda/grilli/prae enne, et see soe oleks.

Koostisosad

    • 1 tk Rannamõisa jahutatud broilerifileed
    • oliiviõli
    • soola, pipart, apelsinipipart
    • 1 avokaado
    • 20 g punast sibulat
    • 1 tomat
    • 10 g kõrvitsaseemneid
    • 2 burgerisaia/kuklit (rukkipala)
  • Nacho-kaste
    • 50 g purustatud tomatit
    • 30 g veisehakkliha
    • pool paprikat
    • 20 g konserveeritud mais
    • 20 g konserveeritud punased oad
    • 1-2 punase tšilli kauna
    • soola, pipart
  • Majonees
    • 1 muna
    • 1 küüslauguküüs
    • 1/2 sl mahedat sinepit
    • 250 ml toiduõli/oliiviõli
    • soola, pipart