postthumb

Broilerifileerull nõgesepestoga

Kui soovite sattuda millesti sõltuvusse, siis soovitan Teil valmistada nõgesepestot. Selline suurepärane maitseelamus jääb meelde pikaks ajaks. Nõgesepesto sobib võileivakatteks, pasta lisandina või salatisse. Kindlasti soovitame ka valmistada nõgesepestoga broilerifileerulli, mis sobib söömiseks kuumana või hoopis serveerituna külmlauale.

Valmistamine

Nõgesepesto valmistamiseks: vala nõgeselehed üle keeva veega, lase ca 3-5 minutit seista ja seejärel kurna korralikult. Rösti pannil pähkleid paar minutit ning pane kõik koostisained mikserisse. Mikserda ühtlaseks. PS! Selleks, et mitte kõrvetada saada korja nõgeseid kummikinnastega. *Minule meeldib selline paksem ja tihkem pesto, kuid selle konsistentsi saab reguleerida oliiviõli kogusega.

Tambi broilerifilee toidukile vahel lihahaamriga õhukeseks. Hõõru filled kokku vähese koguse soolaga. Määri igale broilerifileele 2 sl pestot. Keera rulli ning prrunista õlga piserdatud pannil igast küljest. Vala rõõsk koor ahjuvormi ning küpseta fileesid selles 20 inutit 175 kraadi juures. Serveeri suupistena või hooajaliste köögiviljadega.

 

Koostisosad

    • 4 keskmise suurusega Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • soola
    • 1 dl rõõska koort (10%)
  • Nõgesepesto
    • 75 g nõgeselehti
    • 75 g india pähkleid,
    • 75 g parmesani (eelistagem Valio Fortet)
    • 0,75-1dl oliiviõli*
    • 0,5 küüslauguküünt
    • meresoola (maitse järgi)