postthumb
2-3
20 min
Pearoog
Lihtne

Broilerikoivatükid tomati-sibulakastmes

Selle roa valmistamine käib kohe eriliselt ruttu – veidi pruunistamist ja kastmes podisemist ning ongi toit valmis. Tummise tomatikastme maitsele lisab tugevust Põltsamaa Tõmmu. Kes viimast kardab, võib selle ka välja jätta, kuid just selle õige maitse saamiseks võiks natuke eestimaist mustsõstraveini lisada küll.

Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikoiva tükke
    • 500 g tomatipastat
    • 1 suur sibul
    • 2 suurt küüslauguküünt
    • suur peotäis värsket majoraani
    • 100 ml Põltsamaa Tõmmut
    • 2 tl suhkrut
    • soola, pipart
    • ca 4 sl õli + 2 sl võid praadimiseks

Valmistamine

Sulata kuumal pannil õli ja või ning tõsta ühele poolele broilerikoiva tükid ja teisele viilutatud sibul. Raputa peale soola ja pipart. Pruunista tükke korralikult ühelt ja teiselt poolt, lisa pannile ka pressitud küüslauguküüned ning sega kõik läbi. Vala pannile tomatipasta ja hakitud majoraan, sega läbi ning lase keskmisel kuumusel 5 minutikest podiseda. Maitsesta kastet soola, pipra ja suhkruga. Vajadusel lisa maitseid. Kõige lõpuks vala segusse ka Põltsamaa Tõmmu, lase segul keema tõusta, lülita pliit välja ja jäta järelkuumusele podisema.

Vajadusel võid Põltsamaa Tõmmu asendada punase veiniga.

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun