postthumb
2
40 min

Broilerilihast meatza ehk lihasõbrapitsa

Ingliskeelne sõna meatza tähendab tainavaba pitsat. See valmib traditsioonilise nisujahust põhja asemel hoopis hakklihaga. Madala süsivesikusisaldusega ning väga hea alternatiiv pitsale! Retsept: Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul.

Foto: Ragne Värk

 

 

Koostisosad

    • 300 g Rannamõisa jahutatud hakklihasegu broileririnnafileest (sobib ka hakitud kalkuniliha)
    • 125 g parmesani juustu
    • 1 muna
    • 1 paprika
    • 200 g kooritud tomateid kastmes
    • pool punast sibulat
    • värsket basiilikut

Valmistamine

Sega omavahel hakkliha, muna ja peotäis riivitud parmesani. Kuna parmesani juust on soolane, siis aitab see vett hoida ja põhi tuleb mahlasem. Määri ahjuplaat võiga ja vormi hakklihast ühtlane pitsapõhi (võid kasutada ka ahjuvormi).

Kuumuta ahi 180 kraadini ja lase 20 minutit küpseda. Kata pizzapõhi endale meelepäraste lisanditega. Võib kasutada tomatikastet (purustatud kooritud tomatitest), paprikat, sibulat ja peale riivida parmesani. Küpseta ahjus veel 5 minutit. Serveeri pitsa koos värske basiilikuga.

1 portsjon ehk pool meatzat:  energia 657 kcal; süsivesikud 14 g;
rasvad: 41 g; valgud: 58 g

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun