postthumb
2
1 h

Broileripoolkoivad teriyaki kastmes

Broileripoolkoivad teriyaki kastmes on üks suurepärane viis küpsetamaks kanaliha, nii et tulemus oleks tõeliselt maitsev. Broileripoolkoivade juurde sobib serveerida mõnusat paprika-nuudliwoki ja aurutatud romaani lillkapsast. See on üks tõeliselt hea ja lihtsalt valmiv lõuna või õhtusöögi roog.

Head katsetamist!

 

 

 

 

Foto: Kristian Neemela

Foto: Kristian Neemela

 

 

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Kõigepealt keeda broileripoolkoibasid soolaga maitsestatud väheses vees paar minutit. Seejärel kurna vesi ära ja aseta broileripoolkoivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Järgmisena valmista teriyaki kaste. Selleks sega omavahel teryaki kaste, viie pipra segu, oliiviõli, umami maitseainetesegu ja purustatud küüslauk ühtlaseks massiks. Pintselda poolkoivad kastmega kergelt kokku ja maitsesta meresoolaga ning pane 45 minutiks ahju. 2 minutit enne valmis saamist pintselda poolkoivad uuesti teryaki kastmega kokku.

Nuudliwoki jaoks tükelda paprika ribadeks. Kuumuta potis vesi keemiseni ja keeda munanuudlid soolaga maitsestatud vees al denteks.  Järgmisena kuumuta pannil oliiviõli ja woki suurel kuumusel paprikaid kuni paar minutit. Seejärel maitsesta paprikaribad soola ja pipraga ning lisa juurde munanuudlid ning 1 sl teriyaki kastet. Kuumuta segades veel kuni minut.

Aurutatud romaani lillkapsa jaoks murra kapsas väiksemateks õisikuteks. Sea valmis aurutaja ja auruta romaani kapsaid 10 minutit. Seejärel eemalda romaani lillkapsad aurutajast ja maitsesta oliiviõli, meresoola ja sidrunimahlaga.

Serveeri toit!

Teriyaki kaste sobib ideaalselt ka kanaliha marineerimiseks!

Koostisosad

    • 700 g Rannamõisa broileripoolkoibasid
  • Teriyaki kaste
    • 50 g Teryaki kastet
    • 20 g oliiviõli
    • 1 küüslauguküüs
    • 0,5 tl Santa Maria Umami maitseainetesegu
    • Meresoola
    • Viie pipra segu
  • Nuudliwok
    • 0,5 punast paprikat
    • 0,5 rohelist paprikat
    • 0,5 oranži paprikat
    • 150 g munanuudleid
    • Meresoola
    • 1 sl teriyaki kastet
  • Aurutatud romaani lillkapsas
    • Romaani lillkapsast
    • Meresoola
    • Oliiviõli
    • Sidrunimahla