postthumb
2
30 min
Gluteenivaba

Broilerisüdamed karamelliseeritud õunakastmes

Broilerisüdamed on täiesti delikatess. Esiteks nendes leidub palju kasulike vitamiine, teiseks valmivad väga kiiresti ja kolmandaks nad on ülimaitsvad. Eriti hästi sobivad nad koos magusate kastmetega serveerida.

 

kanasüdamed1

Foto: Kristian Neemela

Valmistamine

Valmista kaste. Selleks pane potti õunamahl, laimimahl, fariinsuhkur, 1 rosmariini oks ja näpuotsaga meresoola. Redutseeri kaste poole vähemaks ning tõsta pott tulelt.
Pruunista oliiviõlis sektoriteks lõigatud punane sibul, rosmariini oks ja pooleks lõigatud küüslauguküün. Lisa juurde puhastatud broilerisüdamed, pruunista, siis lisa õunakaste ja keera kuumus väiksemaks ning lase karameliseeruda. Maitsesta soola, pipra ja lehtpeterselliga.

Koostisosad

  • Õunakaste
    •  250 ml naturaalset õunamahla
    • 3 tl laimimahla
    • 2 sl kuhjaga fariinsuhkrut
    • 1 rosmariini oks
    • sool
  • Broilerisüdamed
    • 250 g Rannamõisa broilerisüdameid
    • 0,5 punast sibulat
    • 1 küüslauguküün
    • rosmariini oks
    • oliiviõli
    • sool/pipar