postthumb
4
30 min

Broileritiivad jogurti-apelsinimarinaadis

Jogurtimarinaad on alati kindel valik ning meeldib üldjuhul kõigile. Peamiselt seetõttu, et liha jääb lõpptulemusena mahe ja mahlane. Siinses retseptis on jogurt maitsestatud magusa mee, veidikese kardemoni ja apelsiniga. Vaatamata lisanditele grillitud liha maitsena krutskeid ei tee ning jääb traditsioonide piiridesse!

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel marinaadi ained. Pane liha kaussi ning lisa juurde marinaad. Sega korralikult, et lihatükid saaksid kõik ilusti marinaadiga kokku. Seejärel jäta lisa jahedasse maitsestuma vähemalt ööpäevaks.

Vahetult enne grillimist puhasta broileritiivad suuremast marinaadist, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta grillil broileritiivad küpseks.

Sama retsepti kasutades võid valmistada marinaadi ka broileri kintsulihale või rinnafileele!

Koostisosad

    • 1, 2 kg Rannamõisa jahutatud 2-osalisi broileritiibu
    • soola, pipart
  • Marinaad
    • 200 g Kreeka jogurtit
    • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
    • 0,5 apelsini riivitud koort ja -mahla
    • 1 sl mett