Burger XXL grillkotleti ning palsamiäädikas marineerunud sibularõngastega

Väga sobiv burgeriretsept õhtuseks grillimiseks. Retseptis on kasutatud uudistoodet – Rannamõisa Hakitud kalkuni rinnaliha, mis sisaldab vaid 0,8g rasva 100 g toote kohta. Kui seda toodet poes ei leia, võib hakitud rinnaliha asendada hakitud kintsulihaga. Head kerged maitsed suveõhtusse mõlemad. Nautimist!.

 

Valmistamine

Sega omavahel kotletitaina koostisained ning pane külmkapi maitsestuma vähemalt pooleks tunniks. Seejärel vormi tainast jahusel tööpinnal 5 kotletti. Grilli kuumal grillil mõlemalt poolt valmis. Viiluta sibul ning pane kaussi, vala pealt 3-4 sl palsamiäädikat ning lase ca 10 minutit seista, seejärel grilli sibularõngad klaasjaks (kasutasin nende grillimisel grilli peale panedud panni, vastasel juhul kukuvad sibulad läbi võre). Grilli ka keskelt poolitatud kuklid mõlemalt poolt kergelt krõbedaks.
Pane kokku burger: kuklipoolik, määri selele ketšupit ning pane peale 3 kurgiviilu. Aseta peale kotlett, seejärel määri peale sinep ning siis juustuviil. Kata sibularõngastega, mille peale pane majoneesi. Kata pealmise kuklipoolega. Vajuta kergelt burgerile peale, et kõik koostisained omavahel sõbruneksid ning naudi!

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Kotletid
    • 450 g Rannamõisa Hakitud kalkuni rinnaliha
    • 50 g riivleiba
    • 1küüslauguküüs, purustatuna
    • 1 tl soola
    • 1 muna
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 5 kuklit (meelepärase suuruse ja kujuga)
    • 1 sibul
    • palsamiäädikat
    • marineeritud kurgiviile
    • juustuviile
    • ketšupit
    • majoneesi
    • mahedat sinepit