Pearoog

Chili con Carne

Chili con Carne ei vaja enamikele  inimestele tutvustamist. Maitsev tex-mex pajaroog, kus kohtuvad kõige paremad maitsed. Retsept pärineb Jamie Oliver sulest, kus väikese muudatusena kasutasin tavapärase veiseliha asemel kalkuniliha. Toimis suurepäraselt ning arvestades veel kalkuniliha kergust võiks ju seda rooga tihedamini valmistada. Natuke kaneeli, vürtsköömneid ja päikesekuivatatud tomateid teevad sellest roast nii nauditava lõunasöögi. Selleks, et maitsed ühtlustaksid ning roog maitseks veel paremini, on mul kokkajatele hea uudis – see toit tuleks valmis teha eelmisel päeval. Nii tulevad selle pajaroa maitsed märkamatult selgelt esile.

 

Valmistamine

Peenesta sibul ja küüslauk köögikombainis ning prae väheses oliivõlis klaasjaks. Lisa cayenne pipar, tšillipipar, vürtsköömen ja veidi soola, suhkrut ning pipart.

Lõika kalkunifilee väikesteks tükkideks ja pruunista liha pannil (koos sibulaseguga) aeg-ajalt segades. Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (kuivatatud tomatite purgist). Lisa pannile. Seejärel sega juurde tomatid, kaneelikoor ja 1,5 dl vett. Maitsesta vajadusel soola, suhkru ja pipraga.

Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Seejärel hauta madalal kuumusel ca 1 tund. Kui 30 minutit on jäänud veel hautada, lisa nõrutatud konservoad.

Chilli con Carne on maitsvam järgmisel päeval, nii et võimaluse korral valmista roog päev varem.

Retsept Jamie Oliver ainetel.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 2 keskmist sibulat
    • 1 küüslauguküüs
    • 1-2 tl cayenne pipart
    • 1 roheline tšillipipar (seemnetest puhastatud)
    • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
    • meresoola
    • suhkrut
    • musta pipart
    • 450 g Rannamõisa Jahutatud kalkunirinnaliha
    • 200 g päikesekuivatatud tomateid oliiviõlis
    • 800 g purustatud tomateid
    • 0,5 tk kaneelikoort
    • 1,5 dl vett
    • 800 g punaseid konservube