postthumb
4
40 min
Pearoog
Gluteenivaba

Chili con carne

Chilli con Carne (või chili con carne) pikalt tutvustamist ei vaja. See on maitsev Mehhiko pajaroog, kus kohtuvad kõige paremad maitsed. Pakuseda rooga riisi, püree või mõne muu meelepärase lisandiga.

Valmistamine

Peenesta sibul ja küüslauk köögikombainis ning prae väheses oliivõlis klaasjaks. Lisa cayenne´i pipar, tšillipipar, vürtsköömned ja veidi soola, suhkrut ning pipart.

Pruunista hakkliha ja paprika pannil (koos sibulaseguga) aeg-ajalt segades. Peenesta köögikombainis päikesekuivatatud tomatid ja veidi õli (tomatite purgist). Lisa pannile. Seejärel sega juurde tomatid, kaneelikoor ja 1,5 dl vett. Maitsesta vajadusel.

Kuumuta keemiseni, kata pott küpsetuspaberiga ja seejärel kaanega. Seejärel hauta madalal kuumusel ca 20-30 minutit. Lõppjärgus lisa nõrutatud punased oad. Puista peale koriander ning serveeri!

 

Koostisosad

    • 2 keskmist sibulat
    • 1 küüslauguküüs
    • 1-2 tl cayenne pipart
    • 1 roheline tšillipipar (seemnetest puhastatud)
    • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
    • meresoola, suhkrut, pipart
    • 450 g Rannamõisa hakklihasegu broilerikintsulihast
    • 1 punane paprika, tükeldatuna
    • 200 g päikesekuivatatud tomateid
    • 800 g purustatud tomateid
    • 1 kaneelikoor
    • 1,5 dl vett
    • 800 g punaseid konservube
    • värsket koriandrit