postthumb
4
30 min

Einevõileib juustkastme ja kalkunilihast kotlettidega

Farmi Piimatööstus on müügile toonud uue dipikastme Gouda juustu maitsega. See dipikaste sobib imehästi või asendamiseks erinevate einevõileibade vahel. Seetõttu järgnevalt üks imehea võileib, millel lisaks dipikastmele vahel ka kalkunikotletid, praemunad ning värske salat. Lõpptulemus viib keele alla!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Kotlettide valmistamiseks maitsesta hakkliha soola ja pipraga ning vormi segust käte vahel 4 kotletti. Küpseta need pannil õlis keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt küpseks. Prae munad pannil ühelt poolt valmis nii, et munakollane jääb vedelaks. Maitsesta soola ja pipraga.

Piserda ciabatta kergelt kokku veega ning kuumuta ahjus 175 kraadi juures kergelt soojaks. Seejärel lõika ciabatta pikuti pooleks ning määri ciabatta lõikepooltele dipikaste. Haki jääsalat peenikesteks ribadeks ning laota mõlemale ciabatta poolele. Seejärel aseta alumisele ciabattale peale kotletid, nende peale laota praemunad. Aseta peale ülemine ciabatta pool. Suru kergelt ciabattale ning vahetult enne serveerimist lõika meelepärasteks tükkideks. Ciabatta asemel sobib hästi ka eelnevalt pannilt röstitud lapikleib!

Koostisosad

    • 225 g kalkunihakkliha (soovitavalt rinnafileest)
    • soola, pipart
    • 2 muna
    • 1 piklik ciabatta (ca 260g)
    • 100 g Farmi Gouda juustu maitselist dipikastet
    • suur peotäis jääsalatit, hakituna