Einevõileib suitsukana ning makra-ananassisalatiga

See võileib sobib suvisteks grillpidudeks imehästi. Selliste võileibade peamine võlu seisneb nende rohketes lisandites – suitsukanaviile tuleb panna rohkem kui vaja. Sama kehtib ka makra-ananassisalati ning kurgiviilude kohta. Nii on vähemalt kindel, et lõpptulemus kahvatu ja kuiv ei jää… ja, et hammas ka söömisel ei põruks:). Valmistamine on lihtne: vaja läheb vaid 3 ciabattat ning söönuks saab terve seltskond. Piserda poolitatud ciabatta-viiludele peale oliiviõli ning hõõru peale purustatud küüslauguküüned. Seejärel grilli ning aseta ciabattale täidis. Ongi kogu keerukus. Ciabattale on kinnitatud grilltikud (kui on paksem ciabatta, siis pane kaks grilltikku kõrvuti), mis aitavad ciabatta lahtilõikamisel võileiba koos hoida. Idee autor Tarvo Kullama, kelle lennukad ideed tulevad peakokana Toiduakadeemiast.

Valmistamine

Lõika ciabattad horisontaalselt pooleks. Määri pealt oliiviõliga ning hõõru kokku purustatud küüslauguküüntega. Aseta ciabattad grillile lõikepool all ning grilli kuni need on kuldsed. Aseta taldrikule

Sega omavahel krabinuudlid, purustatud ananassitükid, majonees ning hapukoor, maitsesta soola ja pipraga. Jaota segu ciabatta viilude alumisele osale, kata salatilehtedega. Nende peale aseta kurgiviilud, raputa peale jahvatatud musta pipart. Lõika broilerikintsuliha viiludeks ning laota kurgiviiludele. Aseta peale ülemine ciabatta-viil, suru võileib kergelt kokku  ning kinnita võileib grilltikkudega. Seejärel lõika võileib grilltikkude vahelt viiludeks.

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3 ciabattat
    • oliiviõli
    • 3 küüslauguküünt
    • 200 g krabinuudleid
    • 1 väike ananassikonserv, purustatuna
    • 4-6 sl majoneesi
    • 1-2 sl hapukoort
    • soola, pipart
    • rohelisi salatilehti
    • kurgiviile
    • 500-600 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha