Enchiladas kanaga

See nädal on siinsamas linnulihablogis tex-mex nädal. Katsetamisele tulevad nii traditsioonilised vürtsikad toidud, kui ka vähese kiiksuga ampsud. Selle nädala avaretseptiks on Enchiladas – ehk siis ahjus küpsetatud täidisega tortillad. Kohe kindlasti peab see olema nädalaretsept, sest nii mõnusat rooga pole ma pikka aega teinud. Oma töö teeb kindlasti ahjust välja tulnud roal olev sulanud juust. Täidises annab maitset loomulikult vürtsikus, mida saab vastavalt oma maitsele timmida.

Valmistamine

Esmalt valmista kaste, selleks kuumuta pannil õlis klaasjaks peeneks hakitud sibulat, küüslauguküünt ja tšillipipart. Lisa cayenne pipra pulber, konserveeritud tomatid ja vesi. Lisa suhkur ning veidike soaoa ja pipart. Kuumuta keskmisel tulel ca 5-10 minutit, vahepeal puulabidaga tomateid purustades. Tõsta tulelt, lisa sidrunimahl ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Seejärel valmista ette tortillad. Võta broilerifileed ning pane need 1tl soolaga maitsestatud keeva vette keema 5 minutiks. Seejärel tõsta pott tulelt ning jäta kaane alla ca 10 minutiks broilerifileed valmima. Seejärel haki fileed noaga väiksemateks tükkideks

Jaga tortilladele kanatükid ning pool riivitud juustust (soovi korral lisa täidisele ka hakitud jalapeno). Keera tortillad kergelt rulli ning aseta eelnevalt õliga määritud ahjuvormi. Vala üle tomatikastmega ning raputa peale ülejäänud riivitud juust. Laota peale ka mozzarella viilud. Küpseta ahjus (soovitavalt pöördõhuga) 200 kraadi juures seni kuni juust on pealt sulanud ning kuldse jumega.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

  • Kaste
    • 1 sibul, peeneks hakituna
    • 1 küüslauguküüs, peeneks hakituna
    • 1 kaun rohelist tšillipipart, peeneks hakituna
    • 0,25 tl cayenne pipra pulbrit
    • 400 g (1 purk) kooritud konserveeritud tomateid
    • 1,5 dl vett
    • 1-2 tl suhkrut
    • 1 tl sidrunimahla
    • soola, pipart
  • Enchiladas
    • 400 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 8 tortillat
    • 350 g riivitud juustu
    • 125 g mozzarellat
    • 2 sl konserveeritud jalapenosid, hakituna (soovi korral)