2-le

Eriti lihtne tomatisupp kalkuni-parmesani pallikestega

Supi valmistamisel on lisaks värskele tomatile kasutatud ka päiksekuivatatud tomateid, mis annavad just selle õige meki. Supp saab üsna paks ja ausalt tomatine, mistõttu tekib tunne nagu sööks lihapalle tomatikatmes. Ilmad on ka juba sellised, et üks soe kausitäis kulub kehakinnitamiseks ära küll.

Retsept ja foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

 

Valmistamine

Lihapallide valmistamiseks haki sibul peeneks ja riivi parmesan. Sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Vormi segust käte ja teelusika abil pallikesed. Prae palle keskmisel kuumusel või ja õli segus.

Viiluta tomatid ja sibul ning pane potti. Lisa ka päiksekuivatatud tomatid ning lase segul keema tõusta. Lase tasasel tulel podiseda, kuni ka sibul on pehme. Lisa suhkur ja palsamiäädikas ning maitse järgi soola ja pipart. Püreesta segu. Lase supil potis kaane all veel "tõmmata" ning vajadusel lisa maitseid (soola, pipart, suhkrut või äädikat). Kui supp tundub liiga paks ja tummine, siis lisa veidi vett või koort.

Serveeri suppi koos lihapallide ja pannil röstitud saiakuubikutega.

 

Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)

Koostisosad

  • Pallid
    • 450 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni kintsuliha
    • 1 sibul
    • 1 muna
    • 50 g parmesani
    • 1 suur peotäis hakitud tilli
    • 1 sl kanget sinepit
    • soola, pipart
    • võid ja õli praadimiseks
  • Supp
    • 700 g tomateid
    • 6 päiksekuivatatud tomatit
    • 1 sibul
    • 1 spl suhkrut
    • 1 spl palsamiäädikat
    • soola, pipart