postthumb
2
35 min
Supid
Gluteenivaba

Eriti lihtne tomatisupp kalkuni-parmesani pallikestega

Supi valmistamisel on lisaks värskele tomatile kasutatud ka päiksekuivatatud tomateid, mis annavad just selle õige meki. Retsept ja foto: Andra Kalda

 

Valmistamine

Lihapallide valmistamiseks haki sibul peeneks ja riivi parmesan. Sega kõik komponendid omavahel, maitsesta soola ja pipraga. Vormi segust käte ja teelusika abil pallikesed. Prae palle keskmisel kuumusel või ja õli segus.

Viiluta tomatid ja sibul ning pane potti. Lisa ka päiksekuivatatud tomatid ning lase segul keema tõusta. Lase tasasel tulel podiseda, kuni ka sibul on pehme. Lisa suhkur ja palsamiäädikas ning maitse järgi soola ja pipart. Püreesta segu. Lase supil potis kaane all veel "tõmmata" ning vajadusel lisa maitseid (soola, pipart, suhkrut või äädikat). Kui supp tundub liiga paks ja tummine, siis lisa veidi vett või koort.

Serveeri suppi koos lihapallide ja pannil röstitud saiakuubikutega.

Koostisosad

  • Pallid
  • Supp
    • 700 g tomateid
    • 6 päiksekuivatatud tomatit
    • 1 sibul
    • 1 spl suhkrut
    • 1 spl palsamiäädikat
    • soola, pipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun