Nostalgia! Grillil küpsetatud fooliumkartulid
Fooliumkartulid ei jäta kedagi külmaks. Siin on üks klassikaline retsept, mille tulemusena valmib üks äärmiselt maitsev kartulilisand. Serveeri seda koos grillitud linnulihaga!
Valmistamine
Puhasta kartulid hoolikalt, ära koori! Keeda kartulid poolenisti pehmeks. Nõruta.
Tee kartulitele peale kahvlitorked ning tõsta igaüks eraldi fooliumile. Nirista peale õli ning raputa soola-pipraga. Paki kartulid fooliumisse ning küpseta kuumal grillil valmis. Ajaliselt kulub selleks ca 30-45 minutit.Vahepeal sega kokku kastmeained: haki murulauk ning lisa hapukoor - nii palju, et kaste jääks piisavalt murulaugune. Maitsesta.
Seejärel paki kartulid fooliumist lahti ning tee noaga sisselõige. Uurista kahvliga kartulisisu lahti, lisa või ja sulatatud juust ning maitsesta soola-pipraga. Sega kõik kartuli sees segamini – mida rohkem kartulit lahti saad kaapida, seda parem. Tõsta peale kaste ning serveeri!
Koostisosad
-
- 4 suuremat kartulit
- õli, soola, musta pipart
- 4 sl võid
- 4 sl sulatatud juustu
-
Kaste
- hapukoort
- murulauku või rohelist sibulat
- soola, pipart, suhkrut