postthumb

Galetid – madalama energiasisaldusega alternatiiv võileivale

Enamikes poodides võib näkileibade ja kuivikute juurest leida erineva maitsega galette. Lisaks kõige tavalisematele riisivahvlitele leiab riiulilt tihti ka näiteks natuke soolasemaid tatragalette või maisivahvleid. Suuremates poodides on valik üldjuhul veelgi suurem. Nendest ei saa valmistada mitte ainult maitsvat vahepala, vaid sobivad hästi ka näiteks hommikusööki mitmekesistama.

Üldjuhul on nad kiudainerikkad, madala rasvasisaldusega ning kaalult kerged, mistõttu on neid keeruline suurtes kogustes süüa. Neist saab kiirelt ja lihtsalt teha madala toiteväärtusega, samas toitainerikka eine. Kuna nende energiasisaldus on võileivast madalam, kasutavad paljud kaalusõbrad neid aeg-ajalt alternatiivina oma menüüs. Sarnaselt võileiva valmistamisele on oluline pöörata tähelepanu sellele, mida sinna peale serveerida. Õnneks on võimalusi palju. Siin minu kolm soovitust:

  • Tatragalett, toorjuust, spinat, broilerifilee, paprika, maitsestamiseks: sool, pipar ja tšillihelbed
  • Tatragalett, toorjuust, spinat, muna, sibul, till
  • Riisivahvel, melon, mustikad, mandlilaastud, maasikad

Head isu!

henrinimi

 

Tatragalett broilerifileega SFoto: Henri Ruul

 

 

Valmistamine

Koostisosad