postthumb
3-le

Grillburger pardimaksa ja mozzarellaga

Kodune burger käib igaljuhul ühe iga korraliku grillõhtu juurde.  Siin retseptis  on tavapärase liha asemel hamburgeri vahel kasutatud pardimaksa, mis eelnevalt suure kuumusega grillil valmis küpsetatud.  Maitseüllatusi peaks jätkuma kindlasti! Grillimisel oleks soovitav kasutada grillpanni, nii ei ole maksatükkidel ohtu grillresti vahelt sütele kukkuda. Kel grillimisvõimalused puuduvad, siis lihtsasti saab seda toitu valmistada ka tubastes tingimustes pannil. Vaata ka: 6 nippi maksa valmistamiseks

Valmistamine

Vähemalt pool tunnikest enne grillimist pane maks piima sisse likku. Seejärel kuivata majapidamispaberiga.

Haki kurk peeneks ning lõika mozzarella ja sibul õhukesteks viiludeks. Aseta kuklid grillile ning küpseta mõlemalt poolt kergelt krõbedaks. Kasutades grillpanni, küpseta sibulaviilud pannil kergelt läbi. Sealsamas grilli ka maksatükid (suurel kuumusel) mõlemalt poolt läbi, maitsesta soolaga.

Lõika kuklid pooleks ning määri lõikepooltele ketšupit. Alumisele burgerisaiale määri peale ka sinep. Selle peale pane järjekorras hapukurgitükid, siis rukolalehed, grillitud maks,  mozzarellaviilud ning sibularattad. Kata ülemise kuklipoolega ning asu sööma.

Foto:  Ragne Värk

Koostisosad

    • 200 g Rannamõisa jahutatud pardimaksa
    • piima (maksa leotamiseks)
    • 1 suurem hapukurk
    • 65 g mozzarellat
    • 1 sibul
    • 3 keskmise suurusega kuklit
    • ketšupit, mahedat sinepit
    • rukolalehti
    • musta pipart, soola