Grillimisnipid

Grillimisnippe võibki ülesloetlema jääda ning eks igal meistril ole oma salajased nipid taskus olemas. Alljärgnevalt aga mõned põhilised soovitused, mida järgida võiks:

* Enne grillima asumist on soovitav liha hoida veidi aega soojas, vältimaks kiiret temperatuuri muutumist.
* Grillima pandud liha ei tohi olla liiga märg, nii hakkab see pruunistamise ajal hakkab hoopis hauduma.
* Grillimisel peavad söed olema saavutanud piisava kuumuse. Grilli hõõguvate, mitte põlevate süte kohal!
* Ära kasuta süütevedelikku süütamise abilisena. Selle võib asendada näiteks toiduõliga, millega ideaalselt “tuld käivitada”.
* Kõik pikemat küpsetust vajavad tooted grilli äärtes, kiiresti valmivad ja õhukesed aga keskel.
* Hoia sütel silm peal (liha grillimise ajal), et need leegiga põlema ei hakkaks.
* Grillimise ajal pintselda lihasid aeg-ajalt (ca 2-4 korda küpsemise ajal) grillmarinaadi või veega.
* Ära keera liha kunagi kahvli ega muude terariistadega. Nii võid liha lõhkuda , mille tagajärjel väljuvad lihast mahlad.

Loomulikult on igal erineval lihal omad tingimused, kuidas neid paremini grillida. Siiski võtsime kokku põhilised üldprintsiibid, mida jälgides tuleb tulemus kindlasti parem.

Head grillimist!

IMG_2807

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Koostisosad

Värsked inspireerivad retseptid

Vaata kõiki