3
15 min

Grillitud broilerikintsuliha

Rannamõisa jahutatud kondi ja nahata broilerikintsuliha on hea kasutada grillimiseks, rulaadi valmistamiseks, panniroogades või pastaroogades. Suvisel ajal valmistage selle retsepti järgi liha grillil, talvisel ajal aga küpsetage lihtsalt pannil. Üks valmistamisvõimalus on alljärgnev.

 

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel värskelt pressitud tsitrusviljade mahl, riivitud tsitrusviljade koor, mesi, riivitud ingver, oliivõli ning maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta terapipraga. Aseta broileri kintsuliha 6h marinaadi, seejärel grilli mõõdukal kuumusel 10min ja lase kaane all lihal puhata, enne kui serveerima hakkad. Serveeri koos jogurti-mündi kastmega.

Kastme valmistamiseks aseta maitsestamata jogurt kohvifiltrile puhkama 2h, siis tilgub liigne vadakuvesi sealt välja. Sega jogurti hulka, tükeldatud münti, riivitud kurki (pressi kurgimahl välja!), riivitud laimi koort, värkselt pressitud laimimahla (poolest laimist piisab!), pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Serveeri grillitud broilerikintsuliha kõrvale värsket salatit.

Ära unusta lihal peale küpsemist lasta veidi rahuneda!

Koostisosad

    • ca 400 g  Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, kondi ja nahata
    • 1 apelsini pressitud mahl ja koor
    • 1 sidruni pressitud mahl ja koor
    • 3 sl mett
    • 20 g ingverit
    • 2 sl oliivõli
    • maitse järgi soola
    • maitse järgi musta terapipart
    • 50 g erinevaid värskeid salateid
  • Kaste
    • 200 ml maitsestamata jogurtit
    • 1 sl värsket münti
    • 50 g kurki
    • 0,5 laim
    • 10 g küüslauku
    • maitse järgi soola
    • maitse järgi musta terapipart