postthumb

Grillitud broileritiivad karulaugukreemiga

Esimesed ilusad ilmad on juba saabunud ning kindlasti rohkelt päikeselisi päevi veel ees. Aeg on grillitarbed välja otsida ning lõuna- või õhtusöök õues korraldada. Ants Uustalu retsept sobib selleks suurepäraselt!

 

 


Foto: Ants Uustalu

Valmistamine

Marinaadi jaoks sega omavahel kõik komponendid. Pane enne grillimist broileritiivad marinaadi 2 tundiks. Grilli 250 kraadi juures, kuni broileritiibade nahk muutub krõmpsuks.

Karulaugukreemi valmistamiseks pane pestud ja tükeldatud karulauk mikserkannu ja vala vähehaaval juurde õli. Mikserda, kuni karulauk püreestub. Klopi munakollane koos sinepi ja sidrunimahlaga. Lisa karulaugupüree ja sega pidevalt vispliga, kuni püree pakseneb. Maitsesta.

Koostisosad

  • Marinaad
    • 1 pakk Rannamõisa jahutatud broileritiibu
    • 1 spl suitsupaprikapulbrit
    • 1 spl mett
    • 1 sidruni mahl
    • veidi tšillit
    • õli
    • soola
  • Karulaugukreem
    • Suur peotäis karulauku
    • oliiviõli
    • sidrunit
    • 1 munakollane
    • 1 tl sinepit
    • veidi soola