3
15 min

Grillitud kalkunikints

Ehkki kalkunikintsulihas on vähe rasva, jääb lõpptulemus tänu väikesele rasvaribale meeldivalt mahlane. Nii grillibki Heimar kalkuniliha ja lisab marinaadile apelsini, sidrunit, ingverit ning mett. Retsept ilmus ka jaanuarikuu Maret ajakirjas!

 

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel värskelt pressitud tsitrusviljade mahl ja riivitud koor, mesi, riivitud ingver ning oliiviõli. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Pane kalkuniliha kuueks tunniks marinaadi. Seejärel grilli mõõdukal kuumusel 10 minutit ja lase kaane all paar minutit seista.

Serveeri jogurti-mündi kastmega. Selle tegemiseks tõsta maitsestamata jogurt kohvifiltrile kaheks tunniks seisma, et liigne vadakuvesi saaks välja nõrguda. Sega jogurti hulka tükeldatud münt, riivitud kurk (pressi kurgimahl välja), riivitud laimikoor, värskelt pressitud laimimahl ja pressitud küüslauguküüs. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.

Kaste valmib kiiresti (ja ilma eelneva nõrutamiseta), kui kasutad paksu kreeka jogurtit.

Koostisosad

    • umbes 600 g Rannamõisa  jahutatud kalkunikintsuliha
    • 1 apelsin
    • 1 sidrun
    • 3 sl mett
    • 20 g ingverit
    • soola
    • musta terapipart
  • Kaste
    • 200 ml maitsestamata jogurtit
    • 20 g värsket münti
    • 50 g kurki
    • 0,5 laimi
    • 1 küüslauguküüs
    • soola
    • musta terapipart