postthumb
3
15 min
Grilltoidud
Gluteenivaba

Grillitud kalkunikints

Ehkki kalkunikintsulihas on vähe rasva, jääb lõpptulemus tänu väikesele rasvaribale meeldivalt mahlane. Nii valmibki kalkuniliha, mille marinaad valmib apelsinist, sidrunist, ingverist ning meest. Retsept: Heimar Kuuskler / Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Sega omavahel värskelt pressitud tsitrusviljade mahl ja riivitud koor, mesi, riivitud ingver ning oliiviõli. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Pane kalkuniliha kuueks tunniks marinaadi. Seejärel grilli mõõdukal kuumusel 10 minutit ja lase kaane all paar minutit seista.

Serveeri jogurti-mündi kastmega. Selle tegemiseks sega jogurt tükeldatud mündi, riivitud kurgi (pressi kurgimahl välja), riivitud laimikoor, värskelt pressitud laimimahla ja pressitud küüslauguküünega. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.

Koostisosad

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun