3
35 min

Grillitud kalkuniliha mee-seesamiõlikastmes

See on retsept, kus liha ei ole vaja eelnevalt marinaadis hoida. Lihtsalt küpseta kergelt soolaga maitsestatud kalkunilihaviilud grillil valmis ning seejärel pista küpsenud liha mee ja seesamiõliga kostitatud kastmesse. Retsept on lihtne ning võib vabalt valmida ka pannil!

 

 

grill kalkunikintsuliha

Foto: Ragne Värk

Valmistamine

Lõika rinnafilee viiludeks (ca 1 cm paksusteks) ning maitsesta need soolaga. Küpseta grillil lihaviilud mõlemalt poolt küpseks. Samal ajal sega marinaadi ained omavahel ning kuumuta kergelt soojaks. Kui lihaviilud on valmis küpsetatud, siis pista need kastmesse ning lase neil enne söömist paar minutit kastmes maitsestuda.

Seda retsepti võid proovida ka kanalihaga!

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • soola
  • Marinaad
    • 1 tl mett
    • 1 sl Worchesteri kastet
    • 1 sl seesamiõli
    • 1 tl mahedat sinepit
    • 1 tl ketšupit