postthumb

Grillitud küülikufilee salatiga

Proovi küülikuliha ka salatis! Kerge salat, kus magusa-soolase kooslus sobib kokku ideaalselt. Toit, mida võib ideaalselt valmistada grillõhtuks. Retsepti on valmistanud amps kohvikukettide peakokk Heiti Männiksaar.

Valmistamine

Pirn tükelda sektoriteks ja kata suhkruga. Küpseta ahjus 200 kraadiga kuni pirnid on küpsed ja karamellised võid proovida ka pirne grillida. Päevalilleseemned rösti kuival pannil. Poolita viinamarjad. Sega kastmeained omavahel, vajadusel sulata mesi eelnevalt pliidil vedelamaks.

Aseta taldrikule paar peotäit rohelist salatit, sinna peale melonikuubikud, poolitatud viinamarjad, karamellistatud pirnid ja röstitud päevalilleseemned. Vala salat üle kastmega. Määri küülikufilee õliga ja grilli hõõguvatel sütel 3-4 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika grillitud küülikufilee tükideks ja aseta salatile.

Retsept: Heiti Männiksaar / Foto: amps.ee

Koostisosad

    • Rannamõisa jahutatud küülikufileed
    • Õli
    • Must pipar, sool
  • Salati jaoks
    • Paar peotäit rohelist salatit (lollo rosso, frillis, jääsalat)
    • 50 g viinamarju
    • 50 g melonikuubikuid
    • 100 g pirni
    • 10 g päevalilleseemneid
    • 10 g suhkrut
  • Kastme jaoks
    • 20 g sidrunimahla
    • 20 g mett
    • 10 ml palsamiveiniäädikat, valge
    • 10 ml palsamiäädikakreemi, valge