postthumb
4
20 min

Grillitud küüslaugune kanafilee

Üks maitsev marinaadiretsept, kus kana saab juurde kerge küüslauguse meki. Retsept ilmus ka Maret ajakirja maikuunumbris (2014).

Foto: Ragne Värk

 

Valmistamine

Tampige fileed toidukile vahel õhemaks. Viilutage sibul ja küüslauguküüned. Segage omavahel kokku sinep ja kreeka jogurt ning hõõruge seguga kokku kanafileed. Pange fileed kihiti koos sibula- ja küüslauguviiludega säilituskarpi. Katke kaanega ning laske külmkapis maitsestuda vähemalt 4 tundi. Seejärel puhastage fileedelt üleliigsed sibula- ja küüslauguviilud. Vahetult enne grillimist maitsestage fileesid soola ja pipraga ning küpsetage kana grillil mõlemalt poolt küpseks. Kui grilli käepärast ei ole, võite kana valmis küpsetada ka pannil.

Lisa marinaadi ka koriandriseemneid!

Koostisosad

    • 4 Rannamõisa jahutatud broilerifileed (ca 175g/tk)
    • 1 sibul
    • 3 küüslauguküünt
    • 1 sl mahedat sinepit
    • 1 kuhjaga sl Kreeka jogurtit
    • soola, pipart
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun