Pearoog

Gruusia kanahautis

Tundub, et igal pool tundub olevat tõeline defitsiit värske koriander. Minu viimane kimbutäis omakasvatatud koriandrit kulus juba nädal aega tagasi ühte hakkliharooga. Värske koriandri lõhn ja maitse on imeline, meenutab kohati tagaigatsevaid varahommikusi suveilmasid. Värsket koriandrit ei ole, kuid võtsin siinses roas kasutusele peeneks uhmerdatud koriandriseemned. Ei ole miskit halba öelda, maitse tuli nii hea, kuigi pettumus värske koriandri üle siinses kaubanduses on veidi üllatav. Gruusiapärane kanahautis tuli aga tomatine ning imepehme. Head isu!

Valmistamine

Lõika broileriliha suuremateks tükkideks ning prae õliga piserdatud kuumal pannil kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. Viiluta sibulad ja küüslauk ning prae keskmisel kuumusel pannil õlis klaasjaks. Lisa juurde tomatipüree, vein ja maitseained. Sega korraks ning lisa eelnevalt kuldseks praetud broilerifileetükid. Hauta kaane all madalal kuumusel ca 15 minutit. Serveeri riisiga.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 500 g Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
    • 4 sibulat
    • 2 küüslauguküünt
    • 4 dl tomatipüreed
    • 2 dl valget veini
    • soola (vastavalt maitsele),
    • 1 tl jahvatatud koriandriseemneid
    • 1 tl peterselli
    • 2 loorberilehte