postthumb
30tk

Gruusiapärased lihapallid, krooniks pähklid ja rosinad

Varusin poest nädalavahetuseks veidi pähkleid, peotäiega rosinaid ning õigeveidi koriandrit, lisaks veel mõned ained ning pühapäevahommikune lihapalli vormimine võis alata. Tegelikult soovitan taigna päevakese varem valmis teha, tänu sellele on tulemuseks mahlased ühtlaselt maitsestunud lihapallid, mis maitsevad üleootuste hästi. Serveerida suupiste või riisilisandiga.

 

Valmistamine

Haki peeneks sibul, küüslauguküüs ja pähklid. Sega omavahel kokku kõik ained. Aseta valminud lihapallimaas külmkappi maitsestuma vähemalt pooleks tunniks (kõige parem, kui lased maitsestuda üleöö). Vormi käte vael pisikesed pallikesed/pätsikesed ning prae kuumal õliga kaetud  pannil küpseks.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 0,5 punast sibulat
    • 1 küüslauguküüs
    • 2 sl kreeka pähkleid
    • 450 g Rannamõisa Hakitud kalkuni kintsuliha
    • 0,5 muna
    • 0,25 tl cayenne pipart
    • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
    • 0,25 tl musta pipart
    • 0,25 tl soola
    • 2 sl adžikat
    • 50 g rosinaid