6-7tk
Pirukad

Hakkliha ja juustuga keerusaiad. Ilma pärmita!

Kui soovid valmistada ilma pärmita valmivad juustu-hakklihasaiakesi, siis see retsept on just sobiv. Saiakeste tainas ei nõua pärmi ega ka kerkimisaega. Sega lihtsalt taina komponendid kokku, valmista täidis ning asu küpsetama! Täidiseks võid lisaks hakkliha ja juustule kasutada ome lemmikkomponente – ka magusad lisandid sobivad selle tainaga hästi kokku!

 


Foto: Ragne Värk
keerusaiad

Valmistamine

Sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa jogurt ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast külmas u 15 minutit. Täidise valmistamiseks prae hakkliha kergelt õliga piserdatud pannil valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga.

Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ristkülilkuks. Määri peale sulatatud juust, raputa peale riivitud juust ning seejärel hakkliha. Keera tainas lühemast küljest rulli ning lõika see 6-7 viiluks. Aseta viilud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit.

Koostisosad

    • 4 dl nisujahu
    • 2 tl küpsetuspulbrit
    • näpuotsatäis soola
    • 1 tl suhkrut
    • 50 g toasooja võid
    • 200 g Kreeka jogurtit
  • Täidis
    • 125 g Rannamõisa jahutatud broilerihakklihasegu rinnafileest
    • soola, pipart
    • 3 sl sulatatud juustu
    • 100 g riivitud juustu